Loading
http://shiba-inu.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide1gk-is-89.pnglink
http://shiba-inu.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide2gk-is-89.pnglink
http://shiba-inu.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide3gk-is-89.pnglink

O nas

Smo družina Travnikar iz Arnovega sela pri Brežicah. Pri naši hiši je vedno bil človekov najboljši prijatelj – PES. Od kar pomnim smo imeli nemške ovčarje. Že prej jih je imel tudi moj dedek. Naš Rex je bil star 11 let in je imel že več let težave z kolki, zato smo se odločili za manjšo pasmo. Bil sem na nekaj razstavah in opazil sem pse, za katere sem kasneje izvedel da se imenujejo Shiba Inu, ki so se mi takoj prikupili.

Začeli smo poizvedovati za vzreditelji v Sloveniji – vendar neuspešno. Vsi so bili v tujini, pa še te so bili redki. Zato smo se odločili, da pasmo približamo in predstavimo tudi v Sloveniji. Tako imamo namesto enega ljubljenčka kar pet navihancev in ni nam žal  niti enega trenutka, ki smo ga vložili v vzrejo. Bilo je pestro, včasih naporno, veliko pa je veselja in smeha pri enem ovčarju in petih sibah.

Zelo smo ponosni na to, da sta naši samički prvi shibi vpisane v slovensko rodovno knjigo ter da smo prvi uradni vzreditelji v Sloveniji! Naši mladiči so našli nove lastnike v Bulgariji, Grčiji, Hrvaški, Italiji, Izraelu, Malti, Nizozemski, Norveški Sloveniji, Srbiji in Švici.

 

Iskreno se zahvaljujem vzrediteljema Stanko in Zvonka Jalovec za vse nasvete in pomoči pri prvih korakih vzreje.